lördag 17 december 2011

Spårmarkens Theo - min fjärde månad - oktober 2011

Vi var nere på Alkvetterns herrgård för att träna lite miljö, på måndagen den 3 oktober. Jag är nu inne på min 14 vecka. Inte var det en vanlig miljö men jag gör som matte vill - nästan alltid. Troya och Tramz med tillhörande Karin var med såklart. Först gick vi in i det gamla magasinet. Luktade skunk. Läskiga trappor som inte utgjorde något hinder förstås.


Vi hoppade mellan gamla mjölkkannor. Det här är jag.


Jag hoppade åt andra hållet också. Nema problema.


Troya och Tramz klev också upp och ner utan problem.


Ett tag försökte jag ta en genväg, men det var vettlöst sa matte ....Efter en stund där gick vi ner till flisrummet. Det var kul men det var inte så klokt visade det sej efter någon vecka.


Min glupska syrra, Troya alltså, hon knaprade i sej en bit spån. Den fastnade nere i tarmen på henne och stoppade upp en massa stoppning som hon hävt i sej. Det var ju inte så klokt det heller. De opererade henne sent en kväll men det gick bra, tack o lov. Hon är min speciella syster hon.

Vi lyftes upp på en massa konstiga saker.


Sen fick vi krypa in i en massa konstiga rör också. Våra mattar är verkligen knäppa. Men vi gjorde som vi blev tillsagda ...


Tramz och Troya kan det där med att ligga stilla. Fräcka öron har de också.


Dagen efter åkte matte och jag till Storfors gocartbana och där träffade jag på mina syskon Troll och Theron plus Alice. Hon är också en hund men hon ser verkligen inte ut som en sådan.


Oj vad vi bråkade.


Efter det jagade vi pudel en stund. Alice alltså. Det gillar hon, det är jag tvärsäker på.Sedan kom matte och Louise på att de skulle fotografera fina bilder på oss. Jag ville inte. Så det blev som det blev med det.


Ha ha ha, där fick de.


--X--

På lördagen efter det, jag är nu 14 veckor gammal, yes! Då kom mattes kompis Margareta hit och så skulle de ut i skogen igen och plocka nånting. Jag kollade underlaget för det var verkligen inte en hit, blött och så sjönk man ner ibland, knepigt.


De gick så konstigt, och har du sett hur hon har sin kamera??? Verkligen konstigt, matte hon kikar genom sin men Margareta .... *suck* ... hon ... ja jag vet inte, kolla!


Ja jag sitter här ... har inget att göra ..... kollar lite ...


Sen ropade matte till, ahyja .... där fick hon en bild i alla fall. Ser du mina öron .. snygga!


--X--

Dagen därpå var det ruggigt ute men matte och Margareta sa att vi skulle åka ut till stugan och hämta en massa saker .... ja så gjorde vi det då.


I början på veckan åkte i sedan upp till Louise igen. Jag gillar verkligen att vara där. Många kompisar och så Alice förstås. Henne gillar vi allihop. Hon kan klättra hon!


Jag har en syster som heter Tigra, hon är skön den tjejen. Får gärna bita mej. Och det gör hon.


Det var härligt ute i skogen.


När jag och mina syskon var 15 veckor gamla så kom det en kompis till Louise, Bjarne heter han, upp till Lungsund. Jisses vad kul han var! Men först lekte Troya och jag med varandra en stund.


Det här är Bjarne och jag ... visst är jag duktig!!Jag menar, jag är ju "bara" 15 veckor gammal.


Sedan ville jag inte släppa! Det skulle jag inte heller sa matte. Bra det!


Louise hon trodde att vi skulle vara rädda för kossorna. *suck* De har jag ju på min andra mattes hemmaplan liksom.


Men sedan blev det livat ... Louise slängde ut ben .... usch så arga mina syskon blev. Kellie hade jag med mej och vem kunde tro att hon skulle bli så psyk .....
Kellie kellie ...

Jag kikade lite försiktig på henne ...


Men det var bäst att sätta sej ner och se ut som om jag funderade lite så där på ingenting istället.


--X--

En vecka senare, den 21 september, nu är jag 16 veckor gammal - hela 4 månader gammal! då träffade jag Janne igen, han som låg på Brattforsheden den där gången när jag var pytteliten och hittade honom när han låg därute på flygplatsen. Tur för honom det!


Jag kollade lite på vad han gjorde. Så fick matte en bild på mej i ett svagt ögonblick igen. Jag var ju hungrig!


Senare samma dag skulle matte och en annan kompis, Kerstin (hon med svampkorgen du vet) ut och hämta sådana där röda bär igen. Tranbär heter de och då hade hon kameran med sej såklart. Här sitter jag på vägkanten och väntar på dem.--X--

Senare den veckan kom det två tjejer, jättegulliga, och hjälpte matte lite i trädgården. Jag gillade dem.


--X--

Nästa dag, den 28 oktober, nu är jag 17 veckor gammal, så åkte vi hem till matte Kristin. Hon med alla kossor du vet och flera av mina syskon plus Louise, Karin och Tobbe var med.


Nu skulle vi in till de där stora brunvita kossorna igen. Allihop!


Ja ja, här kommer det några fler bilder.Karin försökte förklara för Tramz. Theron och Troya och mej vad det här var för något.


Men det vet jag ju redan, så jag la mej ner och väntade tills de var klara istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar