tisdag 16 oktober 2012

Spårmarkens Theo - min tionde månad - april 2012

Matte säger att vi nu snart har vår, vi har vår nu tycker jag. Snön är nästan borta och nere vid bäcken satt det idag en grönklädd människa, sådan där som matte inte gillar, med gevär i handen. Han skulle väl försöka skjuta den där bävern som fick mej att hoppa till häromdagen. Vad sjutton har den gjort för ont frågar jag mej. Den där fulingen sa till matte att den där grå du har, det ser allt ut att vara lite vilt i honom ..... haha, jag höll på att säga nåt men det gjorde jag inte, vi bara gick vidare matte, Akito och jag och gjorde det vi brukar göra -- vi gick ner till bäcken och skäll lite nu sa matte till mej, men ... på vad?? När jag skäller ska jag vara tyst och när jag nu i lugn och ro gick där med Akito så skulle jag skälla ... fattar inte mycket av vad hon säger ibland .....
 
 
Grå är vi ju båda två men vilda .... ? Ja jo det hade han väl rätt i men inte sånt vilt som han trodde, matte hon log ... ja det var väl kul att hon var glad, är hon glad så är jag glad.
 
Det var lite konstigt den dagen, en massa måsar flög över oss när vi var nere i skogen ....
 
 
Så var det där med Akito och bäcken .... det är ju här du ska gå över!! Gjorde han det? No no, han plumsade på sitt sätt där han brukar plumsa. Det är därför vi år åt det här hållet, sa matte, vi har nära hem till värmen. Ja ja, allt för honom ... *suck*.
 
 
Här kan du se vilken snygging jag börjar bli. Det är jag Theo alltså!
 
 
-- X --
 
Den 4 april åkte vi hem till Louise, Spårmarkens kennel. Där skulle matte fota de två nya vovvarna Cayli och Caiser. Ena riktiga tjockkorvar tycker jag.
 
Kolla själv.
 
 
Visst kan man tycka att småttingar är gulliga ... väl ...
 
 
 
Men tjocka! Kolla nosen, tom där har han veck .... !
 
 
Sängkammarblick, sa matte ... vadå sängkammare? Vi är ju ute .... knasigt.
 
 
 
 
Jaja .... lite kan en väl tycka om dem då ......
 
-- X --
 
Några dagar därefter åkte vi ner till veterinären med Malin, syrran vet du, el rättare sagt det där kattskrället vi har. När vi kom hem och matte öppnat kattburen så fanns där en annan sorts Malin .... det ÄR Malin Theo lille sa hon ..... fan trot .... kolla hur hon ser ut nu!
 
 
 
-- X --
 
Vi ska flytta från Bäckhagen ..... jag trodde inte det var sant .. det är ju så bra här ... min lian ...
 
 
 
Men så är det iaf, säger matte. Idag den 8 april ska vi åka dit och kolla hur skogen intill ser ut och det var väl okej. Min andra matte Kristin
 
 
Elin med Qulan
 
 
Hilda med Kellie
 
 
åsso jag Theo, Akito och matte stack ut där i Granbergsdal. Rätt hyfsad skog tycker jag.
 
 
 
Den ligger alldeles bakom huset där de säger att vi ska bo. Det låter ju bra.
 
Här sitter Elin, Hilda och jag och skvätter i en pöl. Mitt i skogen.
 
 
 
Åh här hittar jag Elin och Hilda som hade gått bort sej. Vilken himla tur att jag hittade dem! Att jag finns!
 
 
 
Matte Kristin hon använder kamera hon också.
 
 
Så fikade vi och gick tillbaka "hem". Nya hem .... konstigt ... men vi ska inte flytta än säger matte. Det är bra det för jag har inte lekt färdigt med lianen .... *suck*.
 
 
-- X --
 
Elin och Hilda följde med oss hem till Bäckhagen. På kvällen myste vi en hel del. Bla spelade matte och de en utmaning. Jag och Akito fick märgben, men jag hörde allt hur de skrattade och hade sej.
 
Utmaningen var att vinna tre spel - yatzy, 31 och poker. En vinnare och två förlorare. Förlorarna skulle springa fram och tillbaka till mattes postlåda barfota!! Märks det vilken sorts människor jag bor ihop med? Varför jag är som jag är menar jag .... det är snart påsk .... man springer inte utomhus barfota då ... sedan skulle förlorarna tvätta fötterna nere i bäcken .... jahaja .... skyll inte på mej om ni blir sjuka.
 
Vilken vann? Jo MATTE, hon vann och Elin och Hilda förlorade. Bildbevis kommer här.
 
 
Elin blev lite sur ...
 
 
 
Tvätta fötter nere vid bäcken ...
 
 
Sedan lekte vi bland stenarna så att de fick upp värmen ungarna.
 
 
 
 
Åsso hem igen, lianen jag och Hilda
 
 
 
 
Så när Hilda tröttnade så tog Elin över. Härligt Elin!
 
 
-- X --
 
Så gick det några lugna dagar igen ... måste väl påminna om vår lite invecklade relation här .... min matte är min matte såklart men jag har en som äger mej. Hans hund Tiger är ju min pappa och han och husse Ulf jobbar som hundekipage inom polisen. De säger ju att jag också ska bli polishund men ... ja det vete sjutton ..... då är det matte som säger fan trot ..... he he.
 
Nåväl, den 16 april så träffade vi Ulf i alla fall och jag skulle få spåra lite. Upptag och så ett skogsspår. Easy done .... här kommer lite bilder.
 
Sele på!
 
 
Och iväg. (nu ska han få slita Uffe .... ha ha)
 
 
Ser du mitt näsarbete! Rackarns!
 
 
 
När vi var på väg tillbaka så såg jag matte med kamera och jisses så glad jag blev ... hej och hopp ....
 
 
Där fick han sej en sväng i skogen .... he he. Kul kul!
 
-- X --
 
Det blev allt varmare och så skönt ute. Matte fotar mer än hundar såklart .... Här kommer en vitsippa från den 24 april.
 
 
-- X --
 
Den 25 april skulle vi ut med Louise i hennes skog.
 
 
 
Men så .... väldigt hemskt ... Stora Enso har tagit bort nästan hela hennes skog och efteråt såg det ut så här!!!!!
 
 
 
Vi gick hem istället .... innan dess plurrade Akito och krusidullhunden Alice i leran.
 
-- X --
 
I slutet av månaden kom Malin in med den här .... tror du matte blev överlycklig? ... näääh ... inte ens lycklig ska jag säga.
 
 
--  X --
 
Så hittade vi en sån här också ... vad det nu är ....
 
 
 
-- X --