söndag 18 december 2011

Spårmarkens Theo - min sjätte månad - december 2011

Den näst sista november så åkte matte och jag jättelångt. Har aldrig åkt bil så långt i hela mitt långa liv faktiskt. Tänk på att jag är bara 5 månader gammal alltså. Vi åkte ner till Strömstad. Mattes kompis Margareta du vet, hon bor ju på Nordkoster nu. Det är en bit land som ligger ute i sjön - i havet säger matte att det är. Vi hälsade på Margaretas mamma innan vi gick ombord på en stor båt. Det guppade som attan. Matte och Margareta pratade om att det blåste nåt som hette 21 meter i sekunden. Inte vet jag vad det är men jisses så det guppade med oss. Men jag la mej och sov när vi väl kom in i värmen på båten.

Dagen därpå blåste det nästan lika mycket och vi gav oss ut till det där havet. Om man är hund där så måste man gå kopplad där också, det är en nationalpark sägs det. Fast vi var helt ensamma så jag fick gå lös, jag springer ju ingenstans sa matte, han är ju så liten ... *suck*. Ja ja, huvudsaken är ju att jag slapp kopplet en bit av vägen.


Kolla vad det blåser i pälsen på mej.




På en del ställen var det besvärligt att gå. Inte för mej utan för tanterna.



Åh vilka härliga berg, klippor, det var att springa på. Jag sprang upp


jag sprang ner


och så sprang jag upp igen.


Längst upp på toppen fick jag sätta mej för då skulle matte fotografera mej och Margareta. Ja det blev väl rätt hyfsat!?



Kolla så det blåste alltså!


Jag höll på att blåsa bort kändes det som, det var det ingen som brydde sej om tror jag.


--X--

Dagen därpå var inte solen framme. Det blåste och regnade. Matte och jag ner till sundet mellan den norra och den södra ön, Nord och Sydkoster. Härligt.


Sedan band de fast mej i kopplet och drog iväg över ön. Vi kom fram till den märkligaste farbrorn jag nånsin sett. Han fanns i ett litet litet hus alldeles vid vattnet och han hette Jocke, fiskaren Jocke. Där skulle vi handla två konstiga djur. Alldeles svarta var de. Och de levde!!!


Matte tyckte att jag skulle hälsa på dem, knäppa matte alltså. Men är hon glad så är jag glad så jag gjorde så.


Åh så blöt jag var. Så efteråt gick vi hem igen. Det var skönt.


Fattar egentligen inte varför de köpte dem. Båda två stod sedan vid spisen och suckade och var ledsna när de stoppade ner de där svartingarna i grytan. Och sedan åt de upp dem, men då var de glada igen.

--X--

Dagen därefter, oj så fint väder det var. Det blåste inte riktigt lika mycket så vi drog iväg igen, vi skulle gå bort till det som de kallade för Klapperstensfältet, vad nu det är. När vi kom över det så luktade det märkligt. Har aldrig känt nåt liknande.


Ser du vad jag menar?


Trodde att det var en massa hundar först, men om man tittar närmre


så var det ju inte det. Inte hundar heller fast det luktade som mattes blöta tummevantar. Ja ja, vi gick ifrån dem och satte oss för att fika. Här sitter jag klar och väntar på nåt gott.


Nu längtade jag allt lite efter hemma. Matte packade ner våra saker morgonen efter och så gick vi. Det spöregnade och matte och Margareta blev jätteblöta. Jag också såklart. Den här förmiddagen blåste det mer än nånsin, storm sa de. Men jag gjorde som jag brukade när vi kom upp på den där konstiga båten, jag somnade.


Matte hon hade ju den där svarta grejen i händerna och var ute och fotade från båten. I och för sej var det rätt fint.


--X--

Hemma i Bjurtjärn igen och den 6 december, jag är nu i min 23 vecka så får jag främmande hemma. Jipppie, mina syskon kommer och Louise sitter och kör dem. MMmmmm vad glad jag blev.


På bilden är det Troll och Theron. De har också växt.



Oj så roligt vi hade, och fort som tusan gick det.


Upp på vägen igen


Väldigt roligt hade vi den dagen, allihop.

--X--

Dagen därpå var jag så glad att jag glömde bort att "min syster" Malin inte är hund. Tänkte ta ett litet snack med tjejen och då gick det så här.


Hon var rätt go´ att bita i. Vi var väl inte överens om det ska jag väl erkänna ....


En liten liten stund tyckte jag att det var kul. Malin tyckte inte alls att det var roligt verkade det som.



Tänk att hon inte gillar mej .... kolla hennes fötter på nästa bild.


Först var hon ju så mjuk, glad och go´ ....... men nu var det nog, sa matte, nu åker du UT Theo! Ja ja ja, tjata .... sa jag och gick ut.

Där var det alldeles vitt, har aldrig sett på maken.


En får väl roa sej själv då ....


--X--

Några dagar senare åkte vi upp till mitt favoritställe. Det är där jag är född alltså. Hem till Louise. Nu skulle vi leka igen - mycket bra! Mer bra var ju att Karin hade följt med Tramz och Troya dit också.


Kolla min mun!


Jag vann såklart!


Hoppa är inga problem


Men så kom krusidullhunden Alice, hon trodde hon skulle få trasan. Men icke!


Jag hoppar mer!


Missar trasan den här gången men jag vann i alla fall. Fick tag i Karins tröja, går väl också bra.


Ja det gick ju bra.

--X--

Sen kom det några jobbarnätter för matte och jag var hemma hos matte Kristin och sedan, sedan skulle jag miljötränas påstod matte. Vi skulle träffa Uffe på ett konstigt ställe. Många av mina syskon var där plus Louise och Karin förstås. Uffe och jag fick gå in i ett konstigt rum.


Sedan gick vi nerför en trappa. Matte fotograferar såklart. Som alltid.


Vi gick ännu längre ner i det konstiga huset. Och där hittade jag den kuliga grejen. Oj så glada matte och Uffe blev. Men det var väl inget ...


Men är de glada så är jag glad.


Kul var det!

--X--

Tre dagar efter det, den 14 december, och jag är nästan sex månader gammal nu så åkte vi bil igen. Louise, matte och Troll, Theron och jag. Med var också en ny tjej, en vuxen sådan som heter Poppan nånting till en tant som heter Monika. Där är min pappa född sa de, Heratorpets kennel. Vi fick sitta kvar i bilen först för matte och Louise skulle in och kolla något. Jag fick aldrig träffa dem. Kolla alltså! Att det finns så små hundar!!


Nu undrar jag faktiskt bara vem det här är!?


En mus, en råtta, en skunk eller vad?

--X--

Två dagar senare försöker Malin ta min mat ... *suck*, det har hänt förut och med tanke på hennes fötter och klor så .... visst .... jag dricker lite vatten under tiden ...


--X--

Idag den 19 december, jag och mina syskon är nästan ett halvt år, ja nu får vi räkna i år istället för månader och dagar. Jag börjar alltså "komma till mej", som matte säger. Ja idag alltså, då fick jag besök. Kanoners! Mina syskon Tramz, Troya och Troll kom hit. Poppan, Zyndra och krusidullhunden Alice var också med. De kördes hit av Karin och Louise tillsammans med David. David han är lärling nu. Jo han ska lära sej att bli figurant hade de tänkt. En kul typ som verkar lära sej fort. Han leker med en trasa och vi ska hoppa upp och ta den. Och det skulle vi göra i mörkret idag. I MÖRKRET! Man såg ju inte ett dugg nästan så det var bäst att ta i ordentligt. Först lite uppmjukning, kolla!


Så tänkte jag - att nu jäklar!


Då tog jag i allt vad jag hade! Det syns va´? Det var nästan så Karin blev rädd tror jag. Det var jättekul. Hon och Tramz och Troya kommer hit imorgon så då ska du få se ...

--X--

Idag på morgonen satt "min syster" (kan inte tro på det alltså) uppe i den stora eken hemma. Jag tänkte att nu skulle vi ha lite kul hon och jag.


Men hur fasen ska jag komma upp då ....


Du är ju alldeles hopplös, jag kommer ner, tyckte Malin


Jaaaaa, häftigt, jag koooommer .... men då stack hon! Matte fick bara sista delen av Malin med på bilden ... och bakänden på mej också. Jäsicken vilken fart Malin fick, kul det.


Matte röt, TTTTHHHHEEEEOOOOO! Sluta med det där. Okej då tänkte jag .... och så gick jag bort dit där småfåglarna har sin mat för där finns det fina saker ...

Men då började MIN SYSTER att leka där hon var.


Jiiipiiiee, jag kommer jag också ....


Då röt matte igen - THEO IN!! och pekade på dörren ..... ja ja ja ... mutter mutter mutter .... tjata!

--X--

Som jag sa igår, Tramz och Troya på ingång och Karin hänger på. Så himla glad jag blev när de kom. Malin låg på skänken och flög i taket och in i sovrummet som en pil. Ja lika bra det tänkte jag, hon är ju bara katt!

Så, vad händer? Jo ner till bäcken .... såklart.


Idag skulle vi över ... Karin först!


Ser du vad vi kollar om hon ramlar!

Åh hej!


Åh hopp! Hon klarade det.



Sen hoppade Troya och jag såklart och sisten ... ja det var brorsan förstås. (Fast egentligen var matte sist för hon stod kvar och fotade alltihop.)


Han har en egen stil min brorsa.


Hujedamej. Troya och jag höll andan och det gick ju bra. Vi kom upp i skogen och där härjade vi som bara den. På vägen korsade vi stigen som vildsvinen använder. Ingen av oss tog upp någon vittring och det gillade matte.


Visst är min syster fin?


Den kuligaste är i alla fall Karin! Hon härjar vildast av oss.


Matte tycker att den stiligaste av oss, den som alltid är fin på bild tror jag hon menar, är brorsan Tramz, sicket trams tycker jag. Vad tycker du?


Men allra bäst är min syster Troya, hon är alltid med på det mesta. Hon är en riktigt härlig syrra hon.


Vi höll verkligen igång alla tre. Jag gillar dem!



Matte hon fotar allt, några träd ....


Hon fotar Karin som fotar henne ... jag säger då det!


Sedan fortsatte vi ner mot bron. Vilken härlig dag!! Kanske vill du veta att det idag är den 20 december.


Kanske var Tramz och Troya liite förundrade över att stigen blev lite konstig. Men det är ju bara den gamla bron ju!


Först gick vi över och då sa matte, nu kommer ni tillbaka! Hon är bra konstig ibland.


Sedan gick vi över igen, som om vi hade gått fel första gången ... *suckar*.

Efter det, då gick vi hemåt och sedan var det roliga slut för idag.


Dagen efter, onsdag den 21 dec, kom Louise och hämtade mej och matte. Idag är en stor dag för Zyndra, Heratorpets Zyndra. Hon ska ha någon slags examen sägs det. Jag är glad att det händer något överhuvudtaget .... det blev ju en vanlig morgonpromis och Malin följde inte med så det var baaara matte och jag.


När sedan Louise kom blev det lite fart. Jag satt tillsammans med Theron, vi hade jättekul på vägen för vi försökte härja lite i bilen. Eftersom det bara var halva utrymmet i bak på Louises bil så var det väl lite trångt kanske men kul hade vi.

Sedan, ja den förste jag träffade var Ulf! Jamen det var väl kul. Men vad skulle han göra tror du ....


jo just det, precis detsamma som han alltid vill göra ... kraaamas ... jag tror jag dööör ...


Släääpppp! Annars biter jag dej!


Han gjorde som jag sa minsann. Sedan härjade vi medans människorna höll på att göra något annat. Jag kollade lite. Så konstiga saker de satte upp ... fattar ingenting.


Äsch, jag struntar i dem


Mycket kuligare att springa .... en ny tjej var med, Ziva, hon kunde springa fort hon. Snabbare än nån annan!


Men jag glömde ju totalt bort Zyndra ... huvudhunden för dagen. Här kommer hon och provet gick bra! Duktig Zyndra!


Sedan tog den dagen slut också .... snart ny dag, spännande dag kanske.

--X--

På julafton ska man umgås med släkten. Tänkte presentera min "kusiner" el vad de nu är för nåt ... den mörka chokladfärgade är en tjej som heter Qulan, hon jagar med husse sin och den ljusa, oboyfärgade heter Kellie och hon vallar med matte sin. Det är den där andra matten som jag pratat om tidigare, Kristin du vet. På julafton fick Qulan ett rött halsband av något slag.


Elin, en av de mindre mattarna, tog fram en hundleksak. De sa att det var det i alla fall. Men jag tyckte det var märkligt att man var tvungen att plocka bort några lock för att få tag på godiset. De blev så glada när jag lyfte på locken och hittade godis men det var väl ingen större grej tycker jag.


Roligst blev allt när matte tog med oss ut i trädgården. Där var julafton som bäst tycker jag, i alla fall i mina hundögon sett. Att busa är bland det bästa jag vet!


Fast Kellie skriker så in i bänken rakt i öronen på mej, de liksom krullar ihop sej när hon gör det.


Men det gör inte så mycket, vi härjade som fasen, jättelänge.


Kolla att jag börjar likna en stor schäfer nu ..


Så gick dagen och på hemvägen såg vi en älgko, väldigt långa ben alltså. Hon hade två ungar med sej också.


Vi var hemma några timmar matte och jag och sen åkte vi tillbaka och vi kom hem mitt i natten den julaftonen.

--X--

Dagen därpå åkte matte och jag till favoritstället, Louises! Kommer du ihåg den där läskiga vägen som var så blöt i somras när jag var pytteliten. Fy tusan, du skulle ha varit med när jag gjorde bort mej rejält ... eg vill inte matte lägga upp bilderna här för de är inte av bra kvalitet säger hon, vad nu det är. Men samtidigt är det ju kul att titta på, kan du tycka .... pyttsan!

Alltså, vi sprang på den där långa grusvägen ute på myren och här och där var vattnet inte vatten ... det var hårt och blött OCH HALKIGT! men det visste ju inte jag ... först. Jag satsade på att komma först till matte, det skulle jag inte ha gjort förstås ....


Kolla vad jag satsar!



Mina ben håller inte ihop!


Ja ja, jag VET att matte och Louise tjatade om att det var halt och att vi inte skulle springa på isen men hur skulle jag kunna ha vetat vad halt är??? Fattar nada .... hela jag fick en chock.


Hur kunde bli så .... *suckar*.


AAAAAJJJJJ!


Hela jag försvann!
 Ja nästan i alla fall. Jäklar vad kallt det blev, och blött.


Ingen, absolut INGEN, kan förstå hur jag kände mej .... men snabbt upp igen och full fart!


Så kan det gå, sa matte ... ja ja tjata!!

--X--

Men sedan du, då hade vi riktigt kul. Vi sprang och sprang och hade det så fint som bara ett riktigt bra hundliv kan vara.




Min syrra Theron tar låånga steg och det skvätter om henne, man hinner inte alltid med måste jag erkänna.


Här kommer Theron


Poppan är också snabb, men ibland, när jag får fart på alla fyra ben så leder jag!



Att brorsan Troll är snyggar än vad jag är säger de, ja ja det är väl inget att orda om ..


Precis en sån bild kämpar matte med att få på mej .. men jag springer mer istället.


Mycket kuligare tycker jag.

--X--

Dagen efter, den 27 dec hade vi lite innelekar matte och jag. Men först var det inte så kul, mina klor skulle klippas. Åååh vad hon tjatar om sånt. Vi gjorde väl det till slut, hon säger att jag är som en hal ål när det är dags för kloklippning men eftersom hon är mer envis än vad jag är så fick hon väl som hon ville till slut. Efter det tog hon fram min matmugg - den var helt tom! Så vände hon på den och la en av mina favoritgodisar under den, UNDER DEN! Men jag fick in en höger på muggen så den for in i väggen och då var det klarrt! Hon envisades att lägga en frolic i taget under den några gånger så jag var alldeles slut efteråt. För några ynka frolicar .... hon är ju alldeles knäpp min matte!

--X--

Dagen som kom efteråt så var det dags för den där miljöträningen igen. Miljöträning .... sicken konstig ovanlig miljö men matte säger att det är nyttigt för mej och är hon glad så är jag glad.


Himla annorlunda miljö, jag håller med!


De här tyckte matte var vemodigt att se, gamla kogrimmor, gammalt tillbaka. Vemodigt? gamla mossiga lädergrejer bara  ... ja jag säger då det.



 Jag har ju varit där tidigare men Theron och Troll har aldrig varit med. Vi var alldeles galna av leklust men Louise, min favoritlouise, tog in oss en efter en. Det enda jag ville göra var att leka men icke! Knata upp och ner i gamla trappor var deras idé, inte min.




Louise var med där uppe och så skulle jag genom de där mjölkflaskorna igen. Jag gjorde ju det när jag var pyttliten men de tjatade så där igen så ....


*suckar*


Så skulle jag tillbaka också ...


Sedan gick vi omkring lite grand också. No big deal.


Efter det tog matte på mej kopplet, se där ja, koppel är ju tvång!! Så jag fick inte vara kvar i det där mystiska huset längre utan nu skulle Troll och Theron gå igenom samma sak ... ja jag säger då det. Det enda vi ville var ju att LEKA!!!

Här kommer det lite bilder på först Troll


Min matte och Louise är verkligen annorlunda, vad ska det vara för nytta att knata runt bland den där duvskiten men ... är de glada så är vi glada ... känns som om jag får använda det uttrycket lite väl ofta men jag känner det så i alla fall ...

Troll igen





Så band de fast honom också och ut i bilen, ingen lek nu heller för nu var det Therons tur. Att de aaaldrig gör som jag och mina syskon vill .... jobba jobba jobba! Tjaaat.






Närbild på min snygga syrra



Sedan skulle vi vara ute, jiipppiiiee ... nu då ...

Men då ... ufff .... tog Louise tag i mej och tvingade upp mej i ett rör ... det blir konstigare och konstigare ...


Sedan har matte mage och försöka få mej vacker där också ... nåja ... det gick väl bra ...


Efter det skulle de andra också upp. Ja ja ... tjata igen.

Troll försökte protestera och inte bara vara vacker.


Hjälpte ju inte!


Åsso Theron


--X--

ÄNTLIGEN LITE LEK!

Trodde jag ... nu skulle jag upp på en strandad flotte som inte låg stilla .. *suck*


Livet blir inte alltid som man föreställt sej men nu till slut .... så blev det härjande av bara den.


Gå på bro


Vända på bro


Mera leeeek ...



Vi sprang så fort att matte inte hann med att fota ordentligt. Men vad gör det??





En himla kul dag har det varit!

--X--

På kvällen samma dag, onsdag den 28 dec, jag är alldeles strax 6 mån gammal. Om två dagar är jag det. Ja då i alla fall tyckte matte att jag var förfärlig .... det var jag ju inte. Jag hade inget att göra och hon ville inte göra nåt kul. Inga bra ben hade jag heller så jag gick och plockade lite papper och rev sönder. Jag bet henne i händerna och hon ville se på TV. Ja då händer något minsann, precis vad jag räknat ut, hon hittar på något.

Gick och hämtade muggen, den där plåtmuggen och så gömde hon en liten frolic under den. Igen ... det har vi ju gjort förut så det blev ju lite kul helt plötsligt.


Men jag behärskar ju det här så ...


Inga problem!

Vet du vad hon gör då, hon byter grej ... till ett lock. TILL ETT PLATT LOCK! Genom det såg jag godisbiten men jag kom inte åt den. Hur tusan gör man då?



Skitsvårt!

Det GÅR JU INTE!


Malin kom och störde såklart.


Men jag blev av med henne och så försökte jag igen. Efter min snabba höger så for det in under bordet också.


Men sen så .... nema problema


Lätt som en plätt, det var nästan roligare att gå och bära på locket än att äta godiset! Då är det kvalitet på jobbet alltså.


Då så, då var det löst! Kolla min blick - störst!


Sedan tittade matte på mej och frågade - kan du tänka dej att lägga dej och sova en stund nu?? .. okej, vi går ut och gör våra behov först sedan så får vi se .... go´ natt!

--X--

Dagen idag, den 29 dec, började trååååkigt och slött. Matte ville inte gå ut så långt, bara ner i skogen. Det var himla mycket vatten i bäcken idag. Ja det regnar och regnar och matte verkar inte vilja bli blöt om fossingarna. Vi har tagit småturer men hon vill in igen. Men sedan, på eftermiddagen, så blev det andra bullar av. Vi åkte och hälsade på farsan! Jag blev så glad så glad och bet farsan i nosen direkt.



Han tog inte illa upp verkade det som. Min farsa är en hygglig mä... jag menar hund såklart. En tjej var där, Malin heter hon. Jättefin. Jag tror jag har träffat henne när jag var miniliten. Min Malin är svart och katt och den här var verkligen inte svart och sannerligen inte katt. Hon kramade mej jättesnällt.



När kramandet och pussandet var över så busade farsan och jag så det stod härliga till.


Här har han vunnit ankan.



Kanske skulle jag tala om att han heter Heratorpets Tiger. Men han beter sej inte som en tiger, han är skithygglig. Fast ibland ser han lite farlig ut, men jag kan jag också.



Kolla här, jag är kung över farsan.



Men ibland så fick jag väl ge mej .... ibland ser han rätt bister ut. Eller hur?


Åh vilken kul kväll det var! När vi kom hem fick jag ett fint märgben och det gör dagen till en fullpoängare. Mums.

--X--

Idag den 30 dec 2011 är jag och mina 10 syskon 6 månader gamla prick. Ett halvt år alltså!

Vi tog bilen på eftermiddagen och åkte till mitt favoritplace, hem till Louise förstås. Ut iskogen direkt, himla skönt.


Vi var fler som verkligen längtade efter lite bus och mycket spring. Det här är min kompis Zyndra, hon ser ut sån! Fast jag är inte lika rädd som Theron ser ut att vara här.


Här frågade matte om jag skulle gräva mej ner till Kina. Knäppt va´? Vad tusan är Kina??


Här tänker krusidullhunden Alice följa med.


Det här är min polare Poppan el Loppan el vad hon nu kallas, det är olika verkar det som.


Och här kommer min mamma på bild, Rothe, visst är hon stor och vacker! Kanoners mamma.


Vi sprang så fort att mattes kamera inte hann med, men hon skyllde på att det inte var tillräckligt ljust ute ... men vad vet jag. Snabba var vi i alla fall.


Min brorsa Troll och krusidullet Alice


Och här poserar Poppan/Loppan, Zyndra, mamma Rothe och jag på en sten. Då var det ganska mörkt, jag får väl hålla med om det då.


Så gick vi hemåt och fick lite fika allihop! Bra dag.

--X--

Årets sista dag, ja då fotar matte den där "systern" hon säger att jag har. Kommer nog aldrig att bli överens med matte att det är en syster alltså. Och jag fick inte vara med på bilden, jag stööööör säger matte ... det kan jag väl aldrig tro!


Sedan sitter hon vid datorn och plippar. Jag gör ett nyårskort, säger hon. Vad är det?


Där fick i alla fall mitt namn vara med.

Sedan blev det mörkt ute,  jag trodde dagen var slut men icke sa nicke. Det kom en kille i en bil! Det visade sej vara brorsa till min matte Kristin. Jag har aldrig träffat en så trevlig, bitvänlig kille - Daniel heter han för kännedom.


Han hade ingen aning om vilket sorts bett jag har, men det blev han snabbt varse om!



Det var riktigt gott faktiskt.

Tror du att dagen var slut? No no no, vi satte oss i bilen och åkte hem till Kristin sedan! Där var det fullt hus, och jag fick träffa min Kellie igen. Jädrans vad vi härjade hela kvällen. Mat fick jag också. Vi hade det så kul så det kan du inte tro alltså.

Sedan, mitt i natta, då var vi ute och det smattrade och small lite här och var. Men inte hos oss, här finns det djur som kan bli rädda. Tänk på alla kossorna, kalvarna och hästarna! Inte klokt alltså. De kunde ju ha blivit jätterädda! Vi kikade lite mellan härjandet när det lös upp något konstigt. Klockan var en halv två på natten när vi kom hem igen.

Inte nog med att jag skulle ha sovit för längesedan det var ett nytt år också sa matte. Gott Nytt År Theo, sa hon. De´ samma till dej matte, sa jag. (Trodde hon i alla fall.)

--X--