onsdag 29 juni 2011

Rävmorgon ...

Även idag gick jag upp före kl fyra. Åh så spännande det skulle bli, kanske kanske skulle jag få se dem idag. Det kändes liite tidigt men .. belöningen skulle komma.

Det första jag fick se när jag kom fram var ett litet knyte som låt helt öppet bredvid en liten gran. Den sov. Smög mej fram sakta och så ljudlöst jag kunde. Den rörde sej inte. Kunde tom sätta mej och sedan lägga mej ner på marken för att få en fin vinkel. Upp med kameran och fokuserade på den lille. Den reagerade inte, den bara fortsatte att sova.Kastade ut en halv köttbulle - ingen reaktion. Prövade med att kasta den närmare ungen och se då rynkades den lilla nosen ihop och öronen viftade till. Oj, den gillade köttbullen så jag kastade fram en till och den åt, riktigt mumsade och slickade sej om nosen.

Nu ställde den sej upp och riktigt sträckte ut kroppen samt gäspade. Oj så ansträngande det måste vara att vara en liten rävunge. Den satte sej ner och tittade på påsen. Hur jag än bar mej åt fick jag ingen ögonkontakt. Den bara stirrade på påsen.


Nåväl, jag hade fått mina bilder, tömde påsen och backade undan. Tack lilla rävunge, det var verkligen roligt att få "prata" en stund.