tisdag 17 januari 2012

Heratorpets Akito - min tredje månad - januari 2012

Hej, nu är jag här igen - Akito du vet. Jag är nu 60 dagar gammal och igår flyttade jag! Ja nu är jag bjurtjärning! Ända från Glanshammar åkte jag bil igår kväll. Det var alldeles svart men jag var inte rädd. Bara lite i början men hon som nu är min matte hade två småmattar med som jag låg emellan. Elin och Hilda heter de.

När de kom så busade jag och tre av mina syskon för fullt. Två av oss hade redan flyttat någon annanstans. Kolla så stora vi blivit!


Vi fightades om en plastflaska, den har blivit jätteplatt av våra starka tänder.


Sedan skulle vi ta FINA kort. Om det blev några ... det vet inte jag. Jag är som jag är men tjejen på bilden tycker jag är fin. Hon heter Hilda och är jättesnäll.


Sedan var det dags sa de, vadå dags undrade jag men fattade ingenting så jag ville hellre pussa på min fina mamma Steffie.


Efter det så var det alltså dags. Jag förstod efter en stund vad dags var - de tog mej! Jag skulle flytta från min mamma och mina syskon .... *suck*. Det var det som var dags. Ja jag var ju tvungen att följa med ....

--X--

Jag somnade rätt fort i mörkret så det var inte så farligt och när jag vaknade hade jag fått den där stora grå hunden du vet, Theo alltså som kompis. Han är min storebror nu.Vi fick några tuggben, gissa vem som tog mitt?! Jo Theo gjorde det så jag kollade läget och hittade ett mycket större tuggben än vad han hade ... det tog jag! Bra va´?


Sedan blev jag törstig, men det är inte lätt att få i sej något faktiskt. Men först skulle jag kolla Theos matskål och han är verkligen slarvig. Det fanns jättemycket mat i hans skål. Jag är ju lite kort i rocken men jag fick i mej det mesta. Kolla hur jag får hänga på kanten! Lite lägre tack!


Jo jag glömde en sak, en storasyrra finns det här också. Fast det är ingen hund, det kallas för katt och är svart och snabbt. Hon heter Malin och var inte alls rädd för mej .... är hon van vid busen Theo så ....Men nu var jag så väldigt sömnig så där tog dagen slut för mej, jag somnade ifrån allt! Ser du så stor Theo är mot mej. Det här är jag och min storebror!


--X--

Nästa dag, den 17 januari, gick matte, Theo och jag en liten morgonrunda. Hon tänkte ta lite bilder sa hon. Vem är snabb? Jag sprang så hon inte hann med, men det är jag på bilden.


Jag tyckte allt att det var lite stort därute.


Så packade matte in Theo och mej i bilen och jag skulle få träffa mina "kusiner" Scott, Kulan och Kellie. Där ska vi vara när matte jobbar.

Theo och Kellie var verkligen busiga och jag satt i Elias (min nya lillhusse) knä och tittade på. Men visst hälsade jag på de andra.


Här kommer det en riktigt bra bild på mej, det påstår min matte i alla fall.Hemma fortsatte Theo busa med mej. Han är verkligen hygglig han.


Jag försökte ta benet från honom, det gick inte så bra för han är mycket starkare än vad jag själv är. Än i alla fall .....--X--

Det har gått några dagar och det är fredag den 20 januari, jag är 9 veckor gammal. Matte säger att jag måtte ha växtvärk, vad nu det är, mina ben hoppar och far och jag ramlar hit och dit men kul är det.

Nästan varje gång vi är ute är den där svartingen med, Malin du vet ... imorse var det som om jag såg henne för första gången och det var skitläskigt.


Jag skällde mot henne men inte hjälpte det heller. Matte hade mage att skratta åt mej och tror du det blev bättre?


Theo han tycker att han äger alla pinnar i skogen. Kolla vilken liten pinne jag får ha .... *suck*.


Då tyckte matte att jag var så söt så söt så söt ..... och hon pratade så konstigt. Vad är det jag hör egentligen?


Sedan sprang jag !


Theo och jag lekte. Han äger alla pinnar i skogen tror jag, för han ska ha alla ....


När isen är framme under snön så tycker jag det verkar bra konstigt. Kallt och stelt men väldigt spännande.


Jag sprang lite mer ...


Tränade lite på några konstiga brädor över bäcken, det gick bra. Fort också för Malin kom efter mej.


Sedan sprang jag ännu mer ....


--X--

Idag lördag den 21 januari har det varit en mycket annorlunda dag. Matte packade in mej och Theo i bilen och vi åkte iväg. Kom fram till ett nytt hus och det luktade massor i trädgården. Theo och jag knallade runt lite tills jag började frysa så mycket att vi öppnade dörren till huset och gick in.

Där fanns det ingen annan än en konstig sak i en bur som visslade! Har jag aldrig sett förut i hela mitt liv. Ja nu är det inte så långt heller, 9 veckor igår, men ändå ...

Sedan kom Louise, Theo känner henne. Han föddes hos henne och med henne en tjej som heter Rothe och det var Theos mamma! Sedan kom det tre nya hundar, Troll, Theron och nån mer som jag inte kommer ihåg vem det var. Det bara trillade in hundar alltså!

Efter en stund kom matte in med en randig sak som var fylld av små vita och svarta saker. Det var hundar sa de. Här ligger Theos mamma och tittar på dem. Visst ser de konstiga ut?!


Jag fick träffa de där konstiga hundarna och deras mamma Mummis medans de fick lite käk.


Vi lekte lite också jag och de där vitingarna.


Så kom Louise med ett helt fat riktig mat och jag fick äta tillsammans med dem. Det gick bra.


Jag blev så jättetrött av alla nya intryck så jag var bara tvungen att sova en stund. Vilken härlig dag det varit!


--X--

Sedan kom en dag då det inte hände så mycket. Matte, Theo och jag var ute här i våran skog. Vi gick över en bro som jag tyckte var hög men det gick bra. Vi fightades om samma pinne och det gick också bra för min storebrorsa är en hygglig prick.


Men ibland tycker jag nog att han är rätt stor och lite för snabb faktiskt.


--X--

För er som inte känner till hundvärlden så kallas det här för att spåra. Ja just det, jag spårar jag. Är nio veckor gammal och matte har lagt ut ett spår runt den här högen med sten. Jag gjorde vad jag skulle - jag spårade!


Här står jag och tittar på Theo som hoppat upp, det här högt här.


Ja ja, klart jag tog mej upp jag också!


Matte hon säger att jag är en sötnos, och det vet jag väl ...


Men så är det ju det här med svartingen, matte säger att hon är min storasyster .. tänka sej ..


På eftermiddagen åkte vi ner till ett jättekonstigt ställe. De plockade bort ena hjulet på mattes bil och Theo och jag fick springa lite som vi ville, och det ville vi fast det var ett förfärligt oväsen där inne.


Det var ett jättekonstigt ställe. Men lite spännande faktiskt.


Men Theo var ju med hela tiden så det var ingen fara.


Men så fanns det kramiga människor också, tänk att jag alltid blir upptagen så här ...!


Åh inte kunde han hålla i mej heller! Pladask!


Men då kom Theo direkt, min storebror ... han är bra snäll han.


Sedan fick jag ta igen mej lite, man blir trött!


Sedan lagade de bilen igen och vi åkte hemåt. Skönt, för jag orkar ju inte hur mycket som helst.

--X--

Dagen därpå, den 24 januari kom det en tjej som heter Marita och du skulle ha sett hennes hundar, ja det är hundar det också sa matte. Den där ljuse han var en riktig buse han.


Matte tyckte att ljuset var bra så nu skulle de ta kort på mej ... *suckar*. Men matte blev så nöjd så okej då ...


--X--

Nästa morgon skulle vi åka till stället där Theo är född, upp till Louise alltså. Där är det ju jättekul så det hade vi inte något emot. Men du .... mej drog de iväg upp till vägen med, jag skulle fotas igen ...

 

Jag blir så trött på dem ...


Men de gav sej inte! Lika bra att spela med då ..Men sedan blev det mycket skojigare! Vi skulle ut på sjön och jag skulle med.


En del av de andra hundarna visade tänderna åt mej ... jag förstår inte varför ... hon heter Zyndra och kommer från Heratorpet hon också men inte visade hon det inte.


Men efter en stund hade alla hundarna luktat genom mej och då fick jag vara ifred, ibland sprang de omkull mej men ... det är smällar man får ta.


Då och då bar matte mej och Louise tog mej under sin jacka också. Det var lite kallt för jag är ju inte klädd som de andra riktigt. Min päls är inte så lång och inte så varm än.


Det var jättemysigt.


--X--

Nu är det torsdag den 26 januari och du ska se ... du ska se vad stor jag börjar bli!


Kolla!


Det blev lite spår idag också.


Jag spanar efter Malin här, hon smyger alltid omkring.


Men Theo och jag lekte också, han är allt lite stor som sagt men vi hade jättekul.


Det är faktiskt jättekul att bara vara hemma också. Särskilt när man har en sån brorsa. Busig!


--X--

Den 28 januari, jag är snart 10 veckor gammal och vi åker upp till Trettjärn matte, Theo och jag. Vi busade och sprang så matte hade svårt att få till några bra springbilder sa hon, jaså ... jaha ... och?

Här har vi precis blivit utsläppta ur bilen.


Så här stor är jag nu, väldigt stor!


Ny dag och nya händelser. Dagen efter åkte vi hem till Louise, där Theo är född. Vem möter jag där??

MIN BROR ATTE!!


Vem hade kunnat tro det .... jag blev så glad så glad och vi slogs nästan på en gång. Men det är ju också kul. Visst? De hade klätt på Atte när vi kom ut .... han kunde ju frysa sa de ....


Men sedan höll vi sams mot de andra, helt klart gjorde vi det.


Vet du vem jag försökte springa ifatt??? MIN MAMMA, hon sa hej till mej men det gick jättesnabbt och jag trodde inte vad jag kände med nosen ... jo det var allt min mamma, min fina fina mamma.

Det är hon längst ut på kanten till vänster. Elin min lillmatte är med också på bilden.


Där fanns en till som jag kände igen väldigt mycket, Monika förstås. Monika är hon som tog emot mej när jag föddes på Heratorpets kennel. Deet var jättekul. Här är hon och Atte.


Men vet du ..... sedan tog de på mej kläder också .... deet var inge kul.


Här är alla de andra hundarna som var med. Min mormor står bredvid min mamma uppe högra änden. Hon är rätt gammal nu men hon sprang väldigt mycket och snabbt så .... hon hänger allt med.


--X--

Nu, den 30 januari säger matte att jag är 10 veckor gammal. Och?? vad är det med det då? Men är hon glad för det så ... okej då.

Först kom Louise och Alice. Theo säger att det är en krusidullhund och det förstår jag. Men hon är snabb och snäll. Efter det dök Karin upp och sedan Ulf. Vi packades in i bilen och åkte upp till Trettjärn. Det är en liten sjö med hårt golv på. Kallt som tusan är det. Sedan kom Theron, Troll, Loppan, Zyndra, Troya, Tramz och så Theos pappa Tiger och mamma Rothe. Oj vad de sprang.


Ulf fick bära mej första stunden för de stora hundarna sprang så mycket då. Åh käre nån, matte klädde på mej nåt som skulle hålla mej varm också. Himla obekvämt, jag ville bara bli buren. Kolla vad matte klädde på mej!!! Helt otroligt.


Det här är faktiskt Theos mamma Rothe. Fin är hon, och snäll.


Theos pappa är polishund, han är väldigt stor tycker jag, kanske kommer jag att bli lika stor ... ja det blir jag! Här kommer en bild på honom. Han kommer också från Heratorpets kennel.


Matte tog av mej kläderna, det var skönt och efter det började jag leka. Krusidullhunden Alice och jag är ungefär lika stora. Fast hon kunde leka med sina kläder på.


Hon var skithäftig.


Men jag blev trött mycket tidigare än vad hon blev så jag tog en liten tupplur. DÅ kom kläderna väl till pass. Helt klart.


Men jag var allt med och sprang efter det också. Vilken härlig dag!!
När vi kom hem fick vi mat och sedan sov Theo och jag. Efter det fick vi varsitt stort ben ... mums det.

--X--

En dag, det var i måndags den 30 januari åkte vi till doktorn med mej .... jag hade börjat klia mej i ena örat väldigt mycket tyckte matte. Där förstår du, där hällde de något i örat på mej och så började de gnugga .... och massera och jag grmmmmmmmade. Det kändes rätt skönt. De gjorde det två gånger och torkade ur för jag hade fått svamp i örat sa de.

Det blev inte så mycket mer gjort den dagen för matte tyckte inte att vi skulle springa så mycket och ute var det jättekallt.

Men så den 2 februari, då åkte vi upp till Trettjärn igen. Åååh så skönt att få springa.


Åsså skulle matte ta finbilder på mej igen ... *suck*


Men sedan sprang vi och hade jättekul Theo och jag.


Men det är jädrigt halt ibland.


Dagen efter nere i skogen så hade något som kallas för vildsvin varit nere vid varggropen. Matte gillar inte dem men de luktar rätt intressant tycker jag.


Pinnar är gott att bita lite på.


Så var det fotande igen ....


Det var inte så kul så jag gick hemåt i förväg .... de kom allt efter mej båda två. Jag leder ... !!


--X--

Idag, lördag den 4 januari 2012 så skulle vi åka och handla - trodde jag. Men vi åkte hem till min andra matte Kristin och husse Per. Jäsicken vad vi busade alla fyra hundarna.

Jag var kung!


Kolla vilken kontroll jag har!


Här också! De andra hundarna är Kellie och Qulan. De bor i mitt andra hem.


Sen skulle det bli finbild igen! På mej alltså. Den bilden blev väl fin!


Sedan blev det handlande. Matte var inne och handlade en snabbis och sedan du, sedan skulle vi hälsa på Theos farsa Tiger. Där blev jag bjuden på grädde faktiskt. Ruth är att en hygglig tant fast hon jagade mej ett tag. Jag hade tagit en liten råtta som deras svarting skulle ha. Den fick jag inte ha och hon kom och ropade nej, nej, nej .... huscha vad hemskt!

Men vi var ute med Theos pappa Tiger, han är polishund han, däru!


Men så fick jag se deras svarting ...... skall skall skall! Där fick han.


Snyggt va´?!

--X--

Nu har vi kommit till tisdag den 7 februari och vi åkte upp till Trettjärn matte, Theo och jag. Och däruppe var mina kompisar. Louise körde dit Loppan, Zyndra, Rothe, Theron, Troll och Alice. Alice är en krusidullhund, en pudel. Hon och jag är nästan lika stora nu. Matte säger att om någon månad så är Alice minst igen, det tycker jag låter bra.


Vi hade jättekul idag hon och jag. Ja de andra hundarna sprang omkring också men jag tror att Alice och jag hade absolut roligast.


Fast hon knuffas rätt mycket också.


Bits gör hon också.


Ibland knuffas hon också så jag åker på rygg.


Ibland kommer allt storebrorsan och kollar om jag är okej.


Kolla vad stor jag blivit!


Zyndra, hon kommer från samma kennel som jag - Heratorpets kennel, hon är rätt skrämmande ibland. Men jag tror faktiskt att hon skojar lite grand.


Så jag försöker ...


Men .... näääääeh ...


Jag lekte med de andra för det mesta.


En bra dag!

--X--

Idag den  9 februari kóm Theos pappa Tiger hit. Han heter Heratorpets Tiger och kommer från samma Monika som vad jag gör. Han är stooor och han är polishund.


Vi lekte en liten stund alla tre. Det var häftigt.


Ulf och han skulle hämta Theo. Han skulle vara med dem några dagar. Oj vad Ulf gillar Tiger.


Sedan fick Theo hoppa in i polisbilen också.


Och jag blev ensam hund hemma. Det har aldrig hänt förut! Jag fick ligga i våran bil en stund för det ville jag.


Ser du vad ensam jag ser ut .... *suckar*.

Jag trodde dagen var slut .... men icke! Vi packade in oss i bilen matte och jag - och åkte till Louise och alla hundarna. Jiipppiiiie! Där provlåg jag den stora sängen först medans de fikade.


Sedan var det full rulle ner till sjön!


Ser du vad stor jag blivit!


Jag har fått en ny kompis, hon heter Karin och hon bar mej en stund. Det var allt lite kallt om tassarna.


Troll kom också och kollade till mej lite, jag hann ju inte med de stora hundarna hela tiden alltså. De springer ju så fort.


Kolla vad många kompisar jag har!


En som visade sej vara en riktigt kul kompis var Zyndra. De andra sa att det var ju för att både hon och jag är Heratorpare. Ja kanske det ....
Jag satte mej i respekt ... ibland.


Åh matte hon fotade, och fotade ....


Jag fick jaga Zyndra, nästan hur mycket jag ville. Hon var verkligen skön.


Fin dag.Åh sedan, ja då vilade min kompis Karin och jag.


Det har verkligen varit en härlig dag! Det tyckte matte också faktiskt.

--X--

När Theo kommit tillbaka så var det som vanligt igen, skönt. Det är bra att ha en storebror tycker jag. Fast ibland hinner han inte med att se till mej. Några dagar senare var vi hem till Theos morsa och syskon. De lekte som bara den ute och jag då ... ja det är inte lätt att vara liten alltid ska jag säga. Här kommer Theron som ett jehu över mej.


Jag hade inte en chans.


Jäklar alltså!


Men sedan blev det roligare.


--X--

Dagen därpå när vi var ute på morgonpromisen så bar sej matte jätteknepigt åt. Hon hade med sin svarta låda, kameran, såklart. Men hon fotade nere efter marken. Se så konstiga bilder det blev!Vi ser ju jättestora ut!


På eftermiddagen åkte vi upp mot tjärnarna. Vi skulle få springa av oss tyckte matte. Och det gjorde vi.Fast ibland är det lite svårt för mej ..... matte hon säger att det är för att jag växer. Du har inte hunnit fatt dina ben än säger hon ... ja vad vet jag, kanske det ....


När vi kom hem fick vi mat och sedan ett kanongott ben var .... mums.

--X--