tisdag 31 januari 2012

Spårmarkens Theo - min åttonde månad - februari 2012

Vilken härlig dag det var idag!

Louise, Karin, Ulf och matte plus Loppan, Zyndra, Rothe (morsan), Theron, Troll, Alice (krusidullhunden), Tramz, Troya, Tiger (farsan), Akito och jag själv ute på isen uppe vid Trettjärn i tre timmar! Stråååålande sol, en aning kallt och alla på isen!!!!

Här får min mamma Rothe ett glädjefnattstjytt!


Här flänger jag och mina bröder Troll och Tramz omkring så snön ryker!


Min farsa var tvungen att tala om för Tramz hur han skulle uppföra sej. Nåja, han försökte i alla fall.


Kolla vad matte hade klätt Akito med! Han ville ju inte gå själv då utan Ulf fick bära honom första biten. Ha ha ha - ynkit!


Vi hade det så himla kul allihop.


Matte tog några finfina bilder på min morsa Rothe (Spårmarkens Rothe). Hon är alldeles underbart vacker tycker jag.


Min farsa Tiger (Heratorpets Tiger), kolla honom! Grym! Kolla blicken, han har tagit många tjyvar kan jag tala om.Zyndra (Heratorpets Zyndra) hon gilla stora pinnar och ve den som ens tittar på dem. Hon är ilsk som f ... oj, som attan menade jag ju.


Karin försökte lära Tramz och Troya något intressant. Alla tittar åt samma håll men jag vet inte vad de tittade på.


Lillbrorsan han slaggade en stund. Han blev trött och det kan man ju förstå så liten som han är.


Zyndra med en annan pinne! Hennes!


Brorsan Troll och jag spänner lite.


Men det är roligare att leka.Här tar farsan ett snack med brorsan. Det tycker jag var vettigt! Om Troll blev klokare vete sjutton.


Kul för lillbrorsan Akito att krusidullhunden Alice och han kunde leka. Kul för Alice också men Akito växer ju ifrån henne han också snart ... men det är roligt det som varar.


Himla rolig dag!

--X--

Sista januari 2012, jag är sju och en halv månad gammal. Även idag åker vi upp till Trettjärn. Men denna gång är det bara matte, lillbrorsan och jag.


Men vi såg något väldigt intressant - en röd hund ... men tror du det var en hund? näääh matte sa att det var en vacker räv och den var ju såklart alldeles för långt bort för kameran men hon tog några bilder ändå. Varför är jag inte förvånad??


--X--

Dagen efter åkte vi uppåt skogarna igen. Sånt här fotar min matte .....


Kan inte förstå det faktiskt när hon kan fota en stilig hund, fast hon säger att jag är för stôllig istället.


Eller så här?


Vad tycks?


Sedan när vi kommer hem tömmer hon en hink där vattnet frusit och lägger sej raklång ner på backen och fotar sånt här ... !!!


Det är allt hon som är för stôllig om du frågar mej!

--X--

Idag den 3 februari var vi nere till bäcken. Jag smög mej försiktigt över och det gick finfint.


Matte o lillbrorsan kom inte efter så jag var tvungen att gå tillbaka ..... jäklar vad det lät när isen brast under framfötterna på mej.


Sen säger de att lillbrorsan Akito är söt ... än jag då??


Eller så här då? (matte tycker i alla fall att jag är söt, snygg, stilig och väldigt väldigt snäll, så det är okej för mej!)


Kan tillägga att jag är mycket klok också om jag får säga det själv.

--x--

Idag, lördag den 4 januari 2012, packade matte in Akito och mej i bilen och vi åkte till vårat "andra hem". Där vi är när matte jobbar. Vi åkte hem till Kristin och Per. Där är det helkul! Vi busade inomhus till att börja med, mina mattar  fikade och vi härjade så mycket att matte till slut, äntligen, släppte ut oss. Här försöker Akito hålla jämna steg med mej och Kellie. Kellie är hund också, hon är en Aussie och hon håller på att lära sej att valla kor. Övar på får nu men har redan satt sej i respekt när det gäller de stora tjurarna. Du skulle bara se vad hennes tänder smattrar. Där ligger jag i lä - erkänner!


Ibland sprang vi så fort att matte bara fick med en av oss i bild. Men det är ju självklart mej hon fotade mest!


Kellie och Qulan vet hur man leker alltså.Kellie har en förmåga att springa omkull Qulan rätt vad det är. Det gillar inte husse Per, det förstår jag.


Ibland springer de så fort att man inte vet vad som är början eller slutet på dem.


Men dagens lek var inte slut med det ska du veta. Vi skulle efteråt åka hem till min pappa Tiger och fika. Och ut i deras trädgård skulle vi också. Men då ville inte Tiger följa med ut om inte hans husse Ulf kom med ut. Här sitter han och tjurar och tittar in genom fönstret ... sicken en!


Men sedan så ... när Ulf väl kom ut så busade vi. Här biter jag honom i huvudet, deet gillade han icke!Helt plötsligt fick vi se en svarting, du vet min svarting Malin, de har en likadan! Men han gillar inte mej, jag kan inte förstå det faktiskt.


Det var en dag som heter duga det!

--X--

Idag skulle jag öva på att jobba. Min farsa, polishunden Tiger, Heratorpets UB Tiger och hans Ulf kom hem för att hämta mej. Men först lekte vi litet och lillbrorsan Akito var såklart med också.


Jag gillar min farsa, han är stor och stark.Ulf tycker väldigt mycket om honom han också.


Här har Ulf hjälpt mej hoppa in i polisbilen.


Nu åker vi! Hej då matte och lillbrorsan!


--X--

När jag kom hem så berättade Ulf att jag skött mej väldigt bra. Vi hade haft sökträning och så ett skarpt spår som jag gjorde kanonfint. Matte pöste av stolthet. Ja det gjorde allt jag också.

Tisdagen den 13 februari åkte vi hem till min mamma Rothe och mina syskon. Vi busade som bara den. Här i en hel hög alltså.


Måste bara få visa dej en av mina systrar, snygga Troya.


Själv är jag ju inte så vacker men mina långa ben får mej att springa långt och rätt snabbt i alla fall. Lite knepig ser jag ju ut får jag väl hålla med om. (Men min matte tycker om mej ändå ... hon tycker faktiskt att jag är så fin och go´ och pussar på mej.)


Här har jag och en av mina andra systrar, Theron, ett snack i alla vänskaplighet.


Efter det, inomhus, var vi tvugna på att öva på att inte göra någonting .... deet var jobbigt det.

--X--

På onsdagen efter, den 14 februari, när vi var ute på morgonpromisen så fotade matte som hon brukar göra. Hon bar sej jättekonstigt åt. Höll kameran efter marken och så skulle jag och Akito springa mot henne .... ja ja, klart vi gjorde.

Fast först ville vi inte göra som hon ville, vi ville bara härja jag och han.


Här kommer det en del bilder som hon tog. Visst ser det konstigt ut?

Vid middagen packade matte in oss i bilen. Hon skulle fota strömstare sa hon. Va´? ... har ingen aning om vad det är men vi åkte uppåt skogarna i alla fall. Här får du se hur en sådan ser ut. Knepig sak det där.


Sedan åkte hon ner mot Trettjärn och släppte ut oss på en ispromenad. Ååh så skönt det var att få springa ..... jätteskönt.Ser du vad stor jag har blivit? Akito är ju bara en lite plutt!
En go´ dag. När vi kom hem fick vi ben också ... bra dag!

--X--

Torsdagen efter, ett jättefint väder, så skulle matte fortsätta med sin lek med kamera och vidvinkelobjektiv. Rätt justa bilder tycker jag. Särskilt på mej.
Vilken blick! Det är bara jag som kan se ut så säger matte.
Vi är rätt fina kompisar egentligen - Akito och jag.


--X--

Den 16 februari åkte matte, jag och Akito till Louise, trodde jag, men deras hus blåste matte förbi och fortsatte till ett ställe som de kallar för Jägartorpet i Lungsund. Det ska bli kennelläger. Spårmarkens kennel, där jag kommer ifrån, har sommar- och vinterläger. Inte vet jag vad det är men vi får väl se.

Mycket snö var det och matte och Louise försökte skotta framför dörren till ett av husen. Det gick väl sådär. Ja jag hittade inte på något men min mamma och mina syskon samt Zyndra förstås. Kolla!


Akito och jag skötte oss precis som matte vill att vi ska göra - bra.


Matte och Louise gav upp, ja jag förstår dem faktiskt. Efteråt fick vi härja istad och det var ju det bästa med den dagen.


--X--

Dagen därpå, fredag den 17 februari packade matte in mej och Akito i bilen. Plus kamera, objektiv, mat, filtar, kläder och sånt och så åkte vi tillbaka till Jägartorpet. Vi skulle sova borta!


Klart vi fick leka till att börja med. Här kastar Louise snö, skitkul!
Kolla vad grym jag är! Brorsan ser ju rädd ut ... ha ha.


Så kastade Louise in en boll i snåret, vem hittade den först?????? Spårmarkens Theo förstås!


Kolla den här snyggingen! Det är min bror Tx!


På kvällen myste vi allihop!


--X--

Ja då fick man veta vad det innebar att ha ett Vinterläger. KUL!! Bitövningar med Bjarne är alltid en höjdpunkt i livet.

REDO!


Kolla mej!


Men ibland går det lite fel ...... blodvite uppstod!


Men för det mesta är det inga problem alltså.


Närbild! Tjusigt va´?!


Men ibland missar man helt .... oj oj oj.


Den är inte stor den där bitstocken må jag säga ...


Ibland blir det bra.


Då blir det vinst! Japp!


--X--

På eftermiddagen fick vi se hur det ska se ut till slut. Så här!


Men än så länge är det bara på lek säger matte. Jo jo ....


Matte hon säger att jag har svårt för att ta till skall. Det är väl inga problem ... kolla!


Åh här trodde de att jag skulle släppa, icke icke!


Så blir det till att springa - inga problem!Kolla min syster Troya när hon skulle ut på plan! Tokfia!


Vi sov rätt bra på natten efter ska jag erkänna.

--X--

Sista dagen fortsatte vi med bitövningar. Nu med Bjarne igen. Kanon!Vinst igen!


Kolla min stil! Jag tycker sånt här är jättekul.


Jättekul!


Matte och Akito åkte hem på middagen för hon skulle jobba och Ulf med pappa Tiger tog hand om mej. Det var också kul!

--X--

Jag fick faktiskt jobba hos Ulf. Jag fick spåra! Jag hittade! Matte blev så himla lycklig när hon fick höra om det. Kul.

Sedan följde några lugna dagar, matte hade inte ens kameran med sej när vi stack ut här hemma.  Men den 27 februari gjorde matte och Louise en skogstur igen. Himlars så gôtt!
Kolla vilken frän bild!


Oj vad vi lekte!


Titta vad fin min mamma är. Spårmarkens Rothe.


Matte och Louise satte sej på sina stubbar. De brukar sitta på varsinn på ett speciellt ställe när vi är ute i deras skog. Där hade vi det, som vanligt, som allra bäst.Här springer vi över Akito .....


Matte fotade mej på hemvägen. Vad tycks?


--X--