fredag 13 januari 2012

IS - spännande och fantasieggande del II

Ytterligare en dag då vädret verkade lovande för att kolla in de små stenarnas isformationer upp vid Trettjärn, Bjurtjärn, Värmland. Theo och jag testade isen idag.
Riktigt fin is om än något tunn än kanske. Ibland knakade det betänkligt.Om man lägger sej ner på isen och kikar så finns det alltid något spännande. Här kommer några fantasieggande formationer som vi fann.
Solen stod lågt och blänkte starkt i isen. Ibland blir det utfrätt men det kan ju vara tjusigt på sitt sätt ändå.Färgrann prisma i isen. Nästan som om det vore av kristall.Kikar man noga kan det vara precis vad som helst, ibland inget speciellt.
Då och då, med lite fantasi kan det vara en glupsk mun ...Ett par strå vass pryder sin plats.Theo klev på och är inte alls rädd för att gå ut på isen, det är skönt.Nu står solen lågt, det är eftermiddag men dagen är fortfarande kort .... snart ser nog att ljuset tar över ... längtanstiden.


--X--


2 kommentarer:

 1. Oj, så vackra isbilder du har tagit. Jag har tittat på alla bilderna i fullskärm och då är dom bedövande vackra, vilka färger, skärpa och lyster. Grattis till att ha skapat något så vackert.
  Ha det gott
  Marianne

  SvaraRadera
 2. Åh, härliga isbilder, vilken känsla och vilket ljus!
  Och du...din "varg" gör sig bra som fotomodell i dina stämningsfulla bilder...jag blir glad och lycklig!!
  Ha det gott i din vackra natur!
  Varma hälsningar!

  SvaraRadera